• VASÁRNAP FÉL ÁRON A SUNSETBEN!

  VASÁRNAP FÉL ÁRON A SUNSETBEN!

  A már vasárnap este megérkező és minimum két éjszakát nálunk töltő Vendégeink első éjszakájukat fél áron tölthetik a Sunsetben.

 • SZOBAFOGLALÁS CÉGES VENDÉGEK SZÁMÁRA KEDVEZMÉNNYEL!

  SZOBAFOGLALÁS CÉGES VENDÉGEK SZÁMÁRA KEDVEZMÉNNYEL!

  Számos szombathelyi és környékbeli cég üzletfelei, munkatársai, vendégei választják szállodánkat újra és újra, a kedves fogadtatásért, a tisztaságért, a Sunset hangulatáért... 

 • Gault&Millau

  Gault&Millau

  Sunset Cafénk a Gault&Millau Étteremkalauzban! A megtisztelő eredményt egy titkos teszten értük el!

 • HÁRMAT FIZET - NÉGYET KAP

  HÁRMAT FIZET - NÉGYET KAP

  "4=3" csütörtöktől hétfőig,

  azaz Vendégeink  a négyéjszakás tartózkodásért is csak három éjszaka árát fizetik.

 • HOTEL AKCIÓ - SUNSET HÉTVÉGE

  HOTEL AKCIÓ - SUNSET HÉTVÉGE

  Állandó hétvégi kedvezmények!  

  Pénteken, szombaton és vasárnap alacsonyabb szobaárakkal várjuk Vendégeinket!

 • INGYENES WIFI

  INGYENES WIFI

  Vendégeink térítésmentesen csatlakozhatnak az Internethez a kávézóban éppúgy mint a hotel összes szobájában. 

 • SZÉP KÁRTYÁVAL A SUNSETBEN :-)

  SZÉP KÁRTYÁVAL A SUNSETBEN :-)

   Szállás, tenisz, kávézás? Szolgáltatásainkért fizethet Szép Kártyával is!!!

Motel Kávézó Tenisz
Csomagajánlatok

Foglalás

Hotel panoráma képek

Vendégkönyv
2016.01.01.
A már vasárnap este megérkező és minimum két éjszakát nálunk töltő Vendégeink első éjszakájukat fél áron tölthetik a Sunsetben.
2016.01.01.
Számos szombathelyi és környékbeli cég üzletfelei, munkatársai, vendégei választják szállodánkat újra és újra a kedves fogadtatásért, a tisztaságért, a Sunset hangulatáért... 
2015.01.01.
A Sunset Motel szállóvendégeinek több szombathelyi étterem is 10% kedvezményt biztosít a fogyasztás árából!

Kirándulási tippek, ötletek - a teljesség igénye nélkül

Parkerdő, Jurisich vár, Kőszeg; Írott-Kő Kilátó; Esterházy kastély, Eisenstadt; Katolikus templom, Ják; Fraknó vára; Kerékpártúrák...

 


KERÉKPÁRRAL A PARKERDŐBEN

 

A várostól kb. 3 km-re lévő Parkerdő sportolási és kirándulási lehetőséget kínál, mintegy 500 hektáron Szombathely és Sé határában. A cser, tölgy, akác és erdei fenyő alkotta erdőben autóparkolók, vendéglátóhelyek, futballpályák és szalonnasütő helyek várják a természetbe vágyókat.
A velemi Fafaragó Stúdió által készített egyedi gyerekjátékok, és a játszótér nagy örömöt szereznek a kicsiknek. Az erdőterületen biciklizésre is alkalmas sétautakat és 20 állomásos erdei tornapályát építettek ki. A parkerdőig aszfalton biciklizhetünk, míg az erdő már a terepkerékpárosoknak kedvez.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

JURISICH VÁR, KŐSZEG

 

A vár nevét a török idők várvédő kapitányáról, Jurisics Miklósról kapta. A kőszegi uradalom központjaként nemcsak stratégiai és védelmi, de reprezentatív funkciója is volt. Ma a várban működik a Jurisics Miklós Művelődési Központ, illetve a Vármúzeum kiállítótermei is itt kaptak helyet.
 

 

  

  

 

ÍROTT-KŐ KILÁTÓ, KŐSZEG

 

 

A Dunántúl legmagasabb pontjára, a 883 m magas Írott-kőre, a hajdani Árpád-kilátó helyén építették a mai kilátót, amely egyszerre két ország területén fekszik, és remek kilátást nyújt. Tiszta időben messzire ellátni: nyugatra az Alpok vonulatai, északra a burgenlandi dombvidék látható. Kelet felé a hegység további vonulatai, és a Vasi-síkság, távolban a Bakony.

 

Bővebb információ: www.koszeg.hu

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ 

 

ESTERHÁZY KASTÉLY, EISENTADT - BURGENLAND

 

Az Esterházy-kastély Burgenland fővárosának, Eisenstadtnak a jelképe és legfontosabb kulturális emléke. Zenetörténeti jelentőségét Joseph Haydn itteni működésének köszönheti, amely ma is különleges atmoszférát nyújt a látogatónak. A Haydn Terem a világ egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncerttermének számít. 
 

A „Vendégségben az Esterházy udvarban” című tárlatvezetés érdekes bepillantást enged a hercegek udvari hagyományokkal és barokk pompával átszőtt életébe.


Zenei matinék az Esterházy-kastélyban
A zenei matinék az Esterházy zenei kultúrát folytatják tovább. A rövid koncertek egyedülálló lehetőséget adnak Joseph Haydn műveinek élvezetére azokban a termekben, amelyekben egykor maga is zenélt. Számos műve is ezekben a termekben csendült fel először.


Gyermekbirodalom az Esterházy-kastélyban
Eisenstadtban az Esterházy-kastély fiatal látogatóit egy különleges vendéglátó fogadja: Fritz Fürstlich, nemes denevér, aki Burgenland legjelentősebb kulturális emlékébe fészkelte be magát.
Fritz Fürstlich sok viccel és humorral kínál kicsiknek és nagyoknak különleges élményeket hercegi környezetben. Vezetések, felolvasások és gyermekkoncertek garantálják a szellemi kalandokat mindenki ízlésének megfelelően az Esterházy-kastély régmúlt világába, titokzatos színhelyeire, rejtett sarkaiba.

 

Forrás, bővebb információ: www.eisenstadt.at/hu

 

   

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ 

 

SZENT GYÖGY VÉRTANÚ-TEMPLOM, JÁK

 

Az 1256-ban felszentelt templom a hazai román építészet nemzetközi hírű temploma, bencés apátsági templom. A fennmaradt nemzetségi monostorok közül építészeti szempontból ez a legjelentősebb.
A bazilika jellegű templom háromhajós, főhajója hosszabb és magasabb, mint a mellékhajó, megvilágítását a főhajó mellékhajók fölé magasodó részén lévő ablakokon át kapja. Tornyai négy szintre osztottak, a felső két szintet ikerablakokkal látták el.
A híres kapuzat a homlokzat síkjából kicsit kiugrik. Sokszorosan tagolt bélletű, rézsűsen befelé mélyülő, oszlopfőit geometriai és növényi motívumok díszítik. A kapu fölötti homlokfalat Krisztus és a tíz apostol szobra ékesíti. Két apostolszobor a tornyok homlokzatán kapott helyet.


Forrás: www.vendegvaro.hu


 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ 

 


FRAKNÓ VÁRA, FORCHENSTEIN - BURGENLAND

 

A Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó vára. A vár a környéken az egyetlen, amelyet a törökellenes háborúk alatt soha nem foglaltak el. Az Esterházy hercegek drága ékszereinek és értékes tárgyainak biztonságos „trezorja” volt. A család évszázadok során összegyűjtött kincsei napjainkban is megtekinthetők itt.

 

Esterházy kincstár
A vár 1626 óta az Esterházy család tulajdonában van. Olasz építőmesterek tervei alapján emelték a 17. században erődítménnyé. Ezzel párhuzamosan született meg az egyedülálló műgyűjtemény is. Ötvösmunkák, elefántcsontból faragott művek, kuriózumok, textíliák és értékes fegyverek töltötték meg a barokk kincstárat. Ritka, különleges nyomatok kerültek a levéltárba. A termeket portrék és festmények ékesítették.
 

Esterházy ősgaléria
Az Esterházy ősgaléria napjainkban Közép-Európa legnagyobb barokk képgaléria gyűjteménye. Az ősgalériában bemutatott, mintegy 300 műtárgy az akkor felemelkedő hercegi dinasztia ősi gyökereit mutatja be.
 

Várvezetés és Esterházy fegyvergyűjtemény
Az Esterházy család fegyvergyűjteménye a legnagyobb magángyűjtemény Közép-Európában. A vezetés alatt láthatók fegyverek a 30 éves háborúból, alabástromok valamint török, porosz és francia hadizsákmányok. A legkiválóbb darabok közé tartozik az oszmán díszsátor és az úgynevezett porosz sátor. Ezek Közép-Európa legfontosabb és legjobb állapotban fennmaradt hadizsákmányai közé sorolhatók.

 

Forrás, bővebb információ: www.esterhazy.at/hu

 

  

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

 
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
Sunset Hírlevél   Last minute ajánlatok  
|
Postacím: Sunset Motel 9700 Szombathely, Minerva u. 4.
Telefon: +36 94 513-888 | Fax: +36 94 513-880 | E-mail: info@sunsetmotel.hu
weboldal tervezés: IRQ